ЗАЯВА УЖГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Опубліковано: Квітень 06, 2007

Шановний пане Президенте!

Ужгородська міська рада вкрай стурбована соціально-політичною ситуацією на Закарпатті. У краї створено модель правління одним комерційно-кримінальним угрупованням “Барва”, засновником і директором якої є брати Балоги: Віктор, Іван, Павло, Василь Петьовка.

Усі державні інституції в області очолюють брати, куми, свати і подільники по кримінально-комерційній діяльності братів Балог. Алогічним є нещодавнє призначення керівником УВС МВС пана Максимова В.В., який уже прикривав діяння Балоги періоду 1999—2001рр., а низка нерозкритих замовних убивств у Львівській області анонсувалася центральними ЗМІ як результат провальної роботи керівника Львівського УМВС Максимова В.В.

Правоохоронні органи, судові, контрольно-фіскальні, ЗМІ тощо фактично є підрозділами фірми “Барва”. Балогівські судді Моничі – це суть судової системи регіону.

Обласна і районні ради гуртом і вроздріб майно і землі будь-якої форми власності (профспілкову включно) перетворюють на власність Балог. Балогами прибрано навіть Мукачівський замок, більшість об’єктів облпотребкооперації, прийнято рішення облрадою по 28-ми об’єктах санаторно-курортного комплексу, що належить профспілкам.

Апелювання, навіть висвітлення в ЗМІ іншої думки – неприпустимо.
Дійшло вже до визнання русинів окремою національністю, що є сепаратизмом в рафінованому вигляді. Відокремлення Закарпаття – давня мрія організованого злочинного угруповання “Барва” — стає можливим за системного потурання і невтручання центральних органів влади.

На сьогодні на Закарпатті не діє конституційний лад держави Україна, модель регіонального правління – монопольна мафіозна окупація. При цьому в Києві Балога В. видає себе опозиціонером.

Є реальна загроза територіальній цілісності держави. Населення, політикум і бізнес залякані.

Прошу терміново створити надзвичайну комісію РНБО, Верховної Ради і Кабінету Міністрів для вивчення вкрай загрозливої ситуації на Закарпатті.

З повагою

міський голова м. Ужгорода С.М. Ратушняк

Заява підтримана депутатами, в тому числі й від партії “Наша Україна”, на XIV пленарному засіданні IV сесії Ужгородської міської ради V скликання 6 квітня 2007 року.