Збільшення фінансування Програми підтримки ЗСУ, надання допомоги родинам загиблих захисників та ужгородцям на лікування – серед питань сьогоднішньої сесії

Опубліковано: Лютий 22, 2024

Збільшення фінансування Програми підтримки ЗСУ, надання допомоги родинам загиблих захисників та ужгородцям на лікування – серед питань сьогоднішньої сесії

За збільшення до 30 мільйонів гривень фінансування Програми підтримки військових частин ЗСУ, інших військових формувань та парамілітарних організацій на 2024 рік проголосували сьогодні депутати на сесії Ужгородської міської ради.

 

Кошти виділятимуть на матеріально-технічне забезпечення військових, придбання майна та спорядження, зокрема генераторів, приладів нічного бачення, тепловізорів, дронів, інженерного та спеціально-технічного й медичного майна; засобів зв’язку та оптичних приладів; засобів захисту; оргтехніки; інструментів; будівельних матеріалів; запчастин; на технічне обслуговування та поточний ремонт автомобільної техніки; паливно-мастильних матеріалів, автомобілів та інше.

 

Загалом на цьому сесійному засіданні депутати розглянули понад 60 питань порядку денного. Затвердили, зокрема, звіт про виконання бюджету Ужгородської міської територіальної громади за 2023 рік, а також угоду про передачу коштів позики, укладеної 28 грудня 2023 року між Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Ужгородською міською радою та КП «Ужгородський муніципальний транспорт» для реалізації підпроєкту «Створення системи міського електричного транспорту в м. Ужгород» для придбання 10 електробусів та зарядних станцій.

 

Внесли зміни до програми підтримки сімей загиблих/померлих Захисників України на 2023-2025 – право на отримання матеріальних допомог членам сімей загиблих Захисників України за міською роки матимуть і внутрішньо переміщені особи, які проживають в Ужгородській міській територіальній громаді.

 

157 мешканців Ужгорода отримають матеріальну допомогу на 900 000 гривень. За відповідний проєкт рішення теж проголосували сьогодні депутати. Виплати від 1500 до 120 000 гривень отримають містяни на лікування та реабілітацію відповідно до Програми посилення соціального захисту громадян міста «Добра справа» на 2024 – 2026 роки.

 

746,6 тисяч гривень одноразової матеріальної допомоги спрямують на виплати членам сімей загиблих/померлих захисників України за рішенням сьогоднішньої сесії Ужгородської міської ради.

Рішення підтримали, розглянувши заяви 11 родин загиблих, які надійшли до департаменту соціальної політики, та відповідно до міської цільової програми.

 

Виплати від 1500 до 120 000 гривень отримають містяни на лікування та реабілітацію відповідно до Програми посилення соціального захисту громадян міста «Добра справа» на 2024 – 2026 роки.

 

Також на сьогоднішній сесії Ужгородської міської ради, як інформує відділ землекористування, підтримали 8 проєктів рішень «Про приватизацію земельної ділянки несільськогосподарського призначення шляхом викупу», що в свою чергу поповнить бюджет міста на загальну суму 4 млн 813 тис. 46,9 грн.

Також проголосували за рішення «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок в межах Ужгородської міської територіальної громади», яким планується ввести в дію оновлену нормативну грошову оцінку земельних ділянок у межах Ужгородської міської територіальної громади із 1 січня 2025 року.

Крім того, депутати підтримали низку рішень про надання дозволів на розробку та затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, про надання згоди на складання та затвердження технічної документації встановлення та відновлення меж в натурі (на місцевості), поновлення та припинення дії договорів оренди земельних ділянок, про встановлення земельних сервітутів.