Зустріч із керівниками спортивних організацій Ужгорода провели сьогодні в міськраді

Опубліковано: Листопад 04, 2021

Заступник міського голови Василь Гомонай нагадав керівникам федерацій і клубів про необхідність подати перелік заходів на 2022 рік, оскільки відділ спорту формуватиме календарний план (до лютого дозволяється внесення правок і коригування). Подякував за активну діяльність упродовж року, популяризацію спорту, роботу з молоддю, високі результати спортсменів. Закликав з кожного виду спорту проводити чемпіонати Ужгорода, наголосив, що міська влада радо їх підтримуватиме та допомагатиме з фінансуванням, яке, зазначив, з кожним роком збільшується.
Також Василь Васильович нагадав, що в Ужгороді два роки тому запровадили щорічну стипендію міської ради (15-ти особам по 2 тис. грн на місяць) та винагороди для кращих спортсменів, розповів, які документи потрібно подавати.
Начальниця управління у справах культури, молоді та спорту міськради Ольга Василиндра закцентувала на нюансах, наприклад, про те, що спортсмен не може отримувати одразу міську та обласну стипендію. Нагадала і про конкурс молодіжних ініціатив, який проводитимуть навесні, у якому також можуть взяти участь спортивні організації і, до прикладу, організувати проведення молодіжного спортивного фестивалю.
Йшлося на зустрічі і про покращену за ці роки спортивну інфраструктуру: нагадали, що побудували 12 майданчиків зі штучним покриттям у загальноосвітніх закладах міста, басейн у Класичній гімназії (де з міського бюджету було виділено більшу частину фінансування), відремонтували стадіони «Автомобіліст» та «Авангард», де облаштовано сучасні легкоатлетичні доріжки, тощо. Окреслили і плани на майбутнє, зокрема йдеться про роботу над ідеями створення в місті Палацу спорту, сучасних тенісних кортів, які не будувалися в місті понад 30 років.
Керівників спортивних організацій закликали брати активну участь у заходах до новорічно-різдвяних свят, висувати ідеї у проведенні Дня міста тощо.