Звіт про виконання бюджету за І квартал, зміни до міських програм – відбулося перше пленарне засідання чергової сесії міськради

Опубліковано: Травень 21, 2021

Звіт про виконання бюджету за І квартал, зміни до міських програм – відбулося перше пленарне засідання чергової сесії міськради

Перед початком роботи чергової сесії Ужгородської міської ради, 20 травня, міському голові Богдану Андріїву військовий комісар Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олександр Музиченко вручив Почесну грамотою Командувача військ оперативного командування «Захід» генерал-майора Сергія Шаптала – за активну громадянську позицію, виконання планів призовної кампанії, реалізацію спільних заходів цивільно-військового співробітництва.

Богдан Євстафійович подякував за визнання спільної роботи Ужгородської міської ради, депутатського корпусу і запевнив, у подальшій підтримці військових, підрозділів, які дислокуються в Ужгороді.

 На сесії міськради затвердили  звіт про виконання бюджету Ужгородської міської територіальної громади за І квартал 2021 року.

Як ідеться в документі, до бюджету Ужгородської міської територіальної громади за січень – березень 2021 року зараховано 280 мільйонів 454,9 тисяч гривень податків, зборів та інших обов’язкових платежів, або 107% уточненого планового показника.

Податок на доходи фізичних осіб у звітному періоді залишився базовим джерелом наповнення загального фонду бюджету територіальної громади міста (67,2%).

Значну частину надходжень податків та зборів загального фонду бюджету громади, а саме 24,9%, становлять місцеві податки і збори. Фактичний обсяг надходження їх у звітному періоді становив 66 мільйонів 739,2 тисяч гривень, або 109,2%.

У структурі місцевих податків і зборів за січень – березень 2021 року найбільшу питому вагу мали надходження єдиного податку (67,6%) і податку на майно (32,2%).

Ознайомитися зі звітом можна на офіційному сайті міської ради.

Депутати також внесли зміни до рішення ХХІV сесії міської ради VІІ скликання 26.06.2018 № 1116 «Про створення житлового фонду соціального призначення».

Порядок взяття громадян на соціальний квартирний облік, їх перебування на такому обліку, зняття з нього і надання соціального житлового фонду для осіб, які потребують соціального захисту, погодили в новій редакції. Пункт 6 рішення у новій у редакції: «Ужгородському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надавати соціальну послугу консультування опікунам/піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям або адміністрації закладів, які виховують дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа у підготовці заяви про взяття на соціальний квартирний облік та збиранні документів, що подаються до неї, а також документів для підтвердження права на отримання соціального житла».

Зміни зумовлені тим, що соціальна та психологічна адаптація дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, покладається на центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Депутати Ужгородської міськради підтримали рішення назвати сквер у межах вулиць Юрія Гойди – Томаша Масарика – Тараса Шевченка Університетським.

Відповідно до рішення департамент міського господарства має подбати про виготовлення землевпорядної документації для формування земельної ділянки частини об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення «Партерний сквер» і подальшої реєстрації права комунальної власності за територіальною громадою Ужгорода.

Іншим рішенням внесли зміни до детального плану території, обмеженої вулицями Собранецькою та Чеською і територією лісів (у районі вулиці Запорізької).

Внесли зміни і до структури виконавчих органів Ужгородської міськради, а відтак і до положень про структурні підрозділи – управління економічного розвитку міста, управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення, управління муніципальної варти і департаменту соціальної політики.

На сесії міськради підтримали Програму сприяння діяльності 3 стрілецького батальйону військової частини 3002 Національної гвардії України на 2021 рік. На Програму цього року передбачено 230 тисяч гривень.

Депутати міської ради дали згоду на організацію співробітництва територіальної громади міста Ужгорода і територіальної громади села Оноківців. Співпраця стосуватиметься насамперед надання первинної медичної допомоги мешканцям Оноківської ОТГ.

Погоджено і прийняття коштів субвенції, що дозволить надавати послуги з проведення медичних оглядів для призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом, проведення медичного огляду військовозобов'язаних, резервістів – громадян Чопської міської територіальної громади. Затвердили  договір між Ужгородською і Чопською міськими радами про передачу коштів іншої субвенції з місцевого бюджету для надання цих послуг.

За рішенням міської ради отримають грошову допомогу понад півсотні ужгородців. Насамперед це люди, які потребують лікування, перебувають у складних життєвих обставинах, одинокі, малозабезпечені.

Річний план діяльності Ужгородської міської ради і виконавчого комітету з підготовки проєктів регуляторних актів на цей рік депутати міськради доповнили пунктом "Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в місті Ужгороді".

Підтримали також зміни до Програми інформатизації діяльності Ужгородської міської ради та її виконавчих органів на 2020 – 2022 роки. Планується створити Єдиний соціальний реєстр громадян, які мають право на безоплатний проїзд в Ужгороді, – автоматизовану базу даних для внесення, зберігання й обробки інформації з обліку ужгородців, зареєстрованих як члени територіальної громади міста, котрі мають право на пільговий проїзд міськими автобусними маршрутами.

На сесії розглянули 19 проєктів рішень стосовно земельних питань. Зокрема ухвалили рішення про надання 23 учасникам бойових дій, юридичним і фізичним особам дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, а також їх затверджень.

Депутати дали згоду на складання та затвердження технічної документації стосовно встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) і поновили дію договорів оренди земельних ділянок; ухвалили 4 проєкти рішення щодо приватизації земельних ділянок шляхом викупу.

Ухвалили й рішення про надання дозволу на складання технічної документації з нормативно-грошової оцінки земель Ужгорода.