В Ужгороді відзначили День Соборності України

Опубліковано: Січень 22, 2022

В Ужгороді відзначили День Соборності України
Україна відзначає День Соборності. 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві був проголошений Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) й Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). Ідея соборності українських земель набула державного статусу.
Урочистості з цієї нагоди, а також 76-ї річниці утворення Закарпатської області у складі України сьогодні відбулися і в Ужгороді. На площі Народній голова Закарпатської облдержадміністрації Віктор Микита, заступниця голови Закарпатської обласної ради Андріана Сушко, заступники міського голови Ужгорода Василь Пинзеник та Артем Погорєлов, депутати обласної та Ужгородської міської рад, військові, громадськість поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку. Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом заслуженої працівниці культури України Наталії Петій-Потапчук виконав Гімн України та патріотичні композиції.
Там же, біля пам'ятника Кобзарю, розгорнули 100-метровий стяг. Колоною у супроводі духового оркестру Ужгородського музичного коледжу імені Дезидерія Задора під керівництвом заслуженого артиста України Ференца Томича вирушили на набережну Незалежності до пам'ятника Президенту Карпатської України Августину Волошину, де також відбулося покладання квітів, та на пішохідний міст, утворивши живий ланцюг та з'єднавши береги Ужа як символ єдності українського народу.