Депутатські комісії продовжують активну підготовку до чергової сесії міськради Ужгорода

Опубліковано: Січень 28, 2022

Депутатські комісії продовжують активну підготовку до чергової сесії міськради Ужгорода
Майже 7 десятків питань розглянуть депутати Ужгородської міської ради 3 лютого – на першому пленарному засіданні чергової ХVІ сесії міської ради VІІІ скликання.
Традиційно перед голосуванням у залі депутати обговорюють проєкти рішень, внесені до порядку денного, на засіданнях постійних комісій. Цього тижня працювали комісія з питань соціально-гуманітарної політики, Регламенту та депутатської етики, комісія з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, екології та комунальної власності, а також комісія з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, оподаткування, інвестиційної та регуляторної політики.
Міські обранці заслуховували розробників проєктів рішень: як керівників структурних підрозділів виконкому міської ради, так і представників інших установ та організацій.
Серед питань, за які голосуватимуть у сесійній залі, зокрема зміни до бюджету територіальної громади та програми економічного і соціального розвитку міста на 2022 рік, зміни до чинних міських програм: підтримки регіональних управлінь поліції, СБУ, відновлення історичного центру Ужгорода тощо, прийняття на баланс міста Ужгородської дитячої залізниці та колишньої Ужгородської районної лікарні, збільшення розміру статутного капіталу міських комунальних підприємств, щодо містобудівної документації, укладення договору суперфіцію, надання грошової допомоги малозабезпеченим ужгородцям на лікування та інші.
Члени «бюджетної» депутатської комісії, до слова, сьогодні проголосували за те, щоб дати доручення переглянути Програму організації та забезпечення підрозділів територіальної оборони на 2022 – 2024 роки і знайти можливість збільшити її фінансування – у зв’язку із ситуацією, яка зараз в Україні.