Із 1 січня 2022 року застосування РРО є обов’язковим для ужгородських платників єдиного податку  II-IV груп

Опубліковано: Січень 18, 2022

Із 1 січня 2022 року застосування РРО є обов’язковим для ужгородських платників єдиного податку  II-IV груп

Управління економічного розвитку міста Ужгородської міськради у зв’язку з численними зверненнями інформує, що із 1 січня 2022 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу України щодо обов’язкового застосування РРО (реєстратора розрахункових операцій)  та/або ПРРО (програмного реєстратора розрахункових операцій)  під час здійснення комерційної діяльності.

Актуальну інформацію для платників щодо застосування норм законодавства можна знайти на сайті Головного управління ДПС у Закарпатській області (https://zak.tax.gov.ua/) та сторінці у Facebook (https://www.facebook.com/tax.zakarpatia), де щоденно розміщуються інформаційно-роз’яснювальні матеріали з цієї тематики.

Крім того, на сайті Головного управління ДПС у Закарпатській області є тематичний банер щодо застосування ПРРО ( https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/), де розміщуються роз’яснення для платників, відповіді на найбільш актуальні запитання, інформаційні листи тощо. Також за цим посиланням наявні покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО, відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, відеоуроки щодо формування електронної печатки для ПРРО тощо.

Із  запитаннями також можна звернутися на «Лінію підтримки підприємництва» Ужгородської міської ради за номером телефону (0312) 612000, 428031/183.