Парадокс зi сквером, або Брат за брата не вiдповiдає

Опубліковано: Березень 16, 2007

Нещодавно мiська рада отримала з облдержадмiнiстрацiї лист-скаргу мешканцiв будинку N 24 на вул. Гойди iз зверненням до Сергiя Ратушняка: “Прошу розглянути. Про результати повiдомити заявника та ОДА” за пiдписом в. о. голови Закарпатської ОДА I. Балоги. I все б нiчого — типове переадресування скарги по iнстанцiях —однак пiкантнiсть ситуацiї в тому, що скаржаться мешканцi на … брата Iвана Балоги Вiктора Балогу — колишнього голову ОДА, нинi очiльника секретарiату Президента, з iнiцiативи котрого свого часу сквер на вул. Гойди, по сусiдству з облдержадмiнiстрацiєю, почали “реконструювати”, що, власне, й турбує людей.

У парку, цитуємо, “була задiяна важка автомобiльна технiка та крани, проведенi насипнi роботи, i в центрi скверу був вiдсипаний величезний острiв iз гравiю рiчки Уж та кам’яних брил”. Потiм роботи припинили, i нинi “сквер перетворився на суцiльне болото. Невисокий металевий паркан, який оточував його по периметру, був знятий, лавицi частково демонтованi, дерева частково вирубанi, замiсть них залишилися тiльки пеньки…” Звiсно, мешканцi хотiли б, аби цiй зеленiй оазi повернули її первiсний вигляд i звернулися з цим проханням до голови ОДА Олега Гавашi, а розглядав скаргу, очевидно, Iван Балога.

Та найцiкавiше, що вiн же наприкiнцi минулого року на однiй iз прес-конференцiй вiдповiдав на запитання журналiстiв щодо цього скверика. I пояснив, що туди планували перенести дерев’яну церкву iз с. Дунковиця, почали облаштування територiй пiд неї, а згодом виявилося, що оскiльки це пам’ятка архiтектури, то на її перемiщення потрiбнi дозвiл iз Києва, якого не було, та значнi кошти, котрих теж ще не вiдшукали. Тому роботи й загальмувалися. Але тодi ж Iван Балога пообiцяв найближчим часом навести лад у зеленiй зонi. А тепер скеровує до мiськради вказiвку, мовляв, розберiться, хто там нищить сквер? Коментарi, мабуть, зайвi.