Резонанс. Чому “Наша Україна” голосувала за погодження розташування будівлі НБУ

Опубліковано: Березень 15, 2007

Затверджений на останньому пленарному засідання сесії проект рішення “Про погодження місця розташування та будівництва адмінбудівлі Управління НБУ в Закарпатській області на пл. Народній в м. Ужгороді”, за який проголосувала “Наша Україна” і не проголосував БЮТ, активно обговорювався на шпальтах газет, в Інтернеті та прямому ефірі на місцевому телебаченні. Оскільки навколо цієї теми виникло чимало інсинуацій, голова фракції “Наша Україна” в Ужгородській міській раді Ярослава Гасинець попросила подати її коментар з цього приводу.

Проблеми по пам’ятнику Тарасу Шевченку сьогодні не існує. Ми розцінюємо це питання не інакше, як політичний піар-хід фракції БЮТу в міській раді, зважаючи на те, що голова міської організації ВО “Батьківщина” Павло Федака озвучив у газеті “Ужгород” від 27.01.2007 року (№ 3 (416) таке (цитую): “готуємося до нових виборів (як відомо, БЮТ у Верховній Раді добивається перевиборів на всіх рівнях). Коли проект уперше було запропоновано на розгляд депутатів на сесії міської ради, фракція “Наша Україна” пропонувала провести громадські слухання з цього приводу. Тоді фракція БЮТу не відгукнулася на цю ініціативу, крім того, на минулій сесії міської ради жодних критичних зауважень від земельної та бюджетної постій-них комісій, які очолюють відповідно п. Шолтес та п. Бадида, озвучено не було, жодного виступу від представників цієї фракції ми теж не почули з цього приводу. Якщо говорити про “Нашу Україну”, то принципова умова нашої політичної сили щодо неприйнятності перенесення пам’ятника Шевченку з площі Народної була вперше, після четвертої негативної спроби голосування з цього питання, гарантована й озвучена мером міста Сергієм Ратушняком і включена окремим пунктом в проект рішення. Крім того, необхідно поінформувати ужгородців, що на попередній сесії прийнято рішення лише про розробку проектної документації, яка не передбачає виділення жодної земельної ділянки для Національного банку на площі Народній, а проекту, яким би передбачалося перене-сення пам’ятника Тарасу Шевченку, не існує. Тобто фракція “Наша Україна” з проекції порожніх балачок та політичних спекуляцій із цього питання винесла його на всебічне обговорення та дискусію як громадськості міста, так і фахівців, і вже вдруге пропонує провести громадські слухання.

Фракція “Наша Україна” заявляє, що ніколи не спекулювала і не буде спекулювати пам’яттю Кобзаря, оскільки люди, які входять до неї, безпосередньо брали участь у реалізації рішень зі встановлення пам’ятника і рішень виконкому про виділення місця під нього.