Ужгород пропилососять

Опубліковано: Березень 15, 2007

У буквальному розумiннi слова. У п’ятницю представники мiської влади на чолi iз Сергiєм Ратушняком репрезентували мас-медiйникам щойно закуплену мiстом прибиральну машину, котра вмiє i пилососити, i мити.

Обiйшлася вона в 942 тис. грн., але вартує таких грошей: за 1 годину може очистити 35 тис. м2 (щоб ужгородцям легше було орiєнтуватися, скажемо, що це, до прикладу, вся Собранецька вiд початку до кiнця). А за день, вiдповiдно, прибере 55 км дорiг. При цьому якiсть незрiвнянна з ручним прибиранням за допомогою мiтли й лопати: тут i пилососення, i миття асфальту без хмар куряви навколо. Передбачається, що основнi траси й магiстралi машина прибиратиме вночi або рано-вранцi, коли iнтенсивнiсть руху мiнiмальна, а другоряднi — в робочий час.

У планах керiвництва мiста — до кiнця мiсяця закупити другу машину — вже для прибирання тротуарiв, а потiм вiдшукати в бюджетi кошти на ще одну. У пiдсумку це дасть можливiсть зробити ужгородськi вулицi набагато чистiшими i перекласти важку фiзичну працю на прибиральнi автомобiлi.